Економско-трговинска школа "Славка Ђурђевић" Јагодина

Обавештења

23. мај 2024.

Свечана академија поводом обележавања Дана школе, одржана је јуче, након низа предавања и активности које су протеклих дана огранизоване у школи. Тема приредбе била је живот и дело Бранка Радичевића, поводом две стотине година од рођења великог српског песника. Ученици су са својим професорима српског језика и књижевности припремили програм, надахнуто казивали стихове најлепших песама, говорили о животу и стваралаштву Бранка Радичевића. Академији су присуствовали уважени гости, професори, родитељи и ученици. Посебну част указале су нам наше драге колеге у пензији са којима смо заједно уживали у програму. Након академије, у атријуму школе уприличен је коктел. Професори куварства и услуживања су са својим вредним ученицима припремили богато и разноврсно послужење. У пријатном амбијенту и добром расположењу заједно смо овај свечани дан привели крају.

23. мај 2024.

На школском турниру у фудбалу, који је поводом Дана школе одржан 17.маја, победили су ученици 1. разреда, а за најбољег играча проглашен је ученик Ивановић Лука из одељења 2/3. Лука је овом приликом награђен бесплатном екскурзијом која ће бити реализована наредне школске 2024/2025.године. Честитке!

23. мај 2024.

Поводом Дана школе, стручно веће професора српског језика и књижевности организовало је наградни темат "Желим да кажем". Од 21 пристиглог рада, као најбољи изабрани су радови Ане Лабудовић 1/4, Анђелије Стојковић 1/3 и Мине Тимотијевић 2/4, а победнички рад написао је Војин Михајловић 3/1, који је награђен бесплатном екскурзијом у наредној школској години. Честитамо!

Победнички рад Војина Михајловића Хоћу да кажем

17. мај 2024.

Републичко такмичење из Статистике, одржано је 19. и 20. априла 2024. године, у Првој економској школи у Београду. На такмичењу је учествовало 17 школа.Наша ученица Исидора Ђорђевић је показала изузетно знање, тако што је освојила друго место на престижном школском такмичењу. Ово изванредно достигнуће показује Исидорину посвећеност, и напоран рад са својим ментором Далибором Лазаревићем искусним професором у овој области. Честитамо!

17. мај 2024.

У склопу обележавања дана школе наставници туристичке групе предмета са ученицом Милицом Петровић 4-5 су ученцима и колегама приказали рад на тему "Славка Ђурђевић на мапи Јагодине".

15. мај 2024.

У оквиру Недеље обележавања Дана школе 14. 5. 2024. одржано је предавање. Професорка екологије и заштите животне средине Анамарија Мак, заједно са ученицама 1-4, Аника Богосављев, Хелена Миленовић, Сара Живановић, je обрађивала тему "Глобалне промене у животној средини и еколошка култура".

15. мај 2024.

Ученици завршних разреда наше школе били су у посети Полицијској управи Јагодина. Пројеат "Матура 2024" је акција коју спроводи МУП Србије, уочи прославе матурских вечери. Кампања на локалу има за сврху превентивног деловања с циљем смањења стопе негативних појава које су у вези са крајем школске године и прославом матурских вечери. Циљ је да се скрене пажња циљној групи коју представљају свршени средњошколци-матуранти, да на прославама матурских вечери не излажу себе и друге опасностима које су узроковане употребом алкохола и наркотика. У пројекту су учествовали и ученицима приказали део својих активности припадници Црвеног крста Јагодина.

14. мај 2024.

На тамичењу из историје одржаном у Пироту 12.5.2024 године, учествовало је 250 ученика средњих школа из свих делова Србије . Наш ученик Вук Ћирковић III/3 показао је завидно знање и био међу најбољима. У конкуренцији углавном гимназијалаца пласирао се међу 20 најбољих ученика 3 разреда у убедљиво најбројнијој групи. Честитамо Вуку и професору Николи Милановићу на оствареном резултату!

23. април 2024.

У среду 24. априла у холу наше школе одржан је угледни час из предмета Банкарско пословање на тему "Историјат новца на тлу Србије". Предметни наставник Зорица Милојевић и ученици Јована Милорадовић III/1, Михајло Цветковић III/1, Војин Михајловић III/1, Анђела Миладиновић IV/1 и Исидора Ђорђевић IV/1 су добили одличну оцену за приказану презентацију.

23. април 2024.

Сребро на такмичењу из статистике! Наша сјајна млада ученица, Исидора Ђорђевић, у суботу, на Републичком такмичењу из Статистике у Београду је показала изузетно знање, тако што је освојила друго место на престижном школском такмичењу. Ово изванредно достигнуће показује Исидорину посвећеност, и напоран рад са својим ментором Далибором Лазаревићем искусним професором у овој области. Честитамо!

15. април 2024.

Окружно такмичење из историје одржано је 14. 4. у Свилајнцу. Учествовали су наши ученици Филип Гајић и Вук Ћирковић. На републичко такмичење пласирао се Вук Ћирковић, ученик 3/3, смер техничар обезбеђења. Честитамо ученику и проф. Николи Милановићу.

!---/

9. април 2024.

Настављамо представљање наше школе ученицима 8. разреда. Хвала ученицима и наставницима школе "Бошко Ђуричић"

7. април 2024.

Организовали смо акцију чишћења школског дворишта (одељење 3/6 са професорком екологије и заштите животне средине Анамаријом Мак), допринели смо бу ђењу еколошке свести и еколошке културе.

26. март 2024.

25. 3. 2024. Ново гостовање наше ЕТШ. Основна школа "Горан Остојић" нам је омогућила да се представимо као следећа лествица у образовању ђака. Велико хвала.

26. март 2024.

23.3.2024.у Првој техничкој школи одржано је општинско такмичење из историје. На окружно такмичење пласирали су се Филип Гајић, ученик 3.разреда, заузео 3.место (проф. Десанка Колаковић) и Вук Ћирковић, ученик 3.разреда, заузео 2. место (проф. Никола Милановић).

25. март 2024.

У склопу акције "Зелена РеГенерација" професорка биологије Анамарија Мак и ученици 1-3, засадили су јелке у дворишту школе у борби за стварањем чистије будућности и очување наше планете.

20. март 2024.

Ученици одељења 3/5 смер турустичко-хотелијерски техничар, посетили су изложбу о Мији Алексићу у Културном центру, као и изложбу посвећену јубилраној педесетогодишњици Дана комедије у нашем граду. Посета је била у оквиру блок наставе. Том приликом су ученице Јована Видановић, Анђела Дамјановић и Теодора Николић припремиле презентацију о животу и раду нашег легендарног глумца.

19. март 2024.

У протеклом периоду остварена је сарадња са Музејом наивне и маргиналне уметности у Јагодини, а школа је на поклон добила публикације и каталоге овог познатог и јединственог музеја. Сарадња се наставља кроз посете ученика музеју у оквиру туристичке групе предмета, грађанског васпитања, читалачке секције...

14. март 2024.

07.03.2024. одржан је угледни час са ученицима I-6, профил трговац из предмета "Трговинско пословање - вежбе" на тему "Продавац - особине и вештине". Ученици су у новом кабинету приказали шта су научили од почетка школске године до сада. Предметни наставник је Љиљана Станојевић. Часу су присуствовали помоћник директора Славица Ратковић, педагог Драгана Јевремовић и ученици I-6 профил конобар

11. март 2024.

Ученици друге године правног смера наше школе посетили су 5. марта изложбу "Мија Алексић- бити глумац" у оквиру Дана комедије у Центру за културу у Јагодини. Ученике су водиле професорке Катарина Петровић и Кристина Ратковић

7. март 2024.

Настављамо представљање наше школе ученицима 8. разреда. Овог пута смо били у основној школи "Милан Мијалковић". Хвала ученицима и наставницима школе "Милан Мијалковић" што су нам омогућили да представимо смерове које ће будући средњошколци похађати у нашој школи.

4. март 2024.

У основној школи "Рада Миљковић" ученици и професори су представили нашу школу ученицима 8. разреда.

26. фебруар 2024.

У суботу, 24.02.2024.год,у организацији наше школе, посећен је 45. Међународни сајам туризма у Београду. У исто време одржан је и 19. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме HORECA. Сајам су посетили ученици профила Туристички техничар, њих четрдесет троје, као и један ученик профила Кулинарски техничар, а у пратњи предметних професора.

21. фебруар 2024.

Данас су ученици наше школе (3/5, туристички техничари) посетили Музеј наивне и маргиналне уметности у Јагодини. Кроз стручно вођење кустоса Радмиле Стаменковић упознали су се са уметничким делима приватне колекције "Infeld" из Беча. Ученици су били одушевљени пријемом и стручним вођењем у музеју и радују се поновном сусрету и дружењу.

6. фебруар 2024.

Наша школа је у суботу 3. фебруара била домаћин „Књижевне олимпијаде“. Учествовали су ученици школа „Никола Тесла“, Гимназије "Светозар Марковић" и школе „Славка Ђурђевић“. На окружно такмичење пласирало се 11 ученика из наше општине.

2. фебруар 2024.

У петак, 26. јануара 2024. године, у нашој школи је одржана приредба поводом обележвања школске славе - Светог Саве. Ученици су, уз професоре, спремили богат програм у виду рецитала и пригодних песмама посвећених животу и делу Светог Саве. Приредби су присуствовали ученици и запослени наше школе. Посебно се захваљујемо профеосорима Емини Младеновић, Марини Јокић, Даници Исаиловић и Бојану Јевтићу који су помогли у припреми светосавске приредбе.

Снимак приредбе можете погледати овде.

23. јануар 2024.

Ученици одељења 2/4, образовног профила правно-пословни техничар су 28.12.2023. године премијерно извели ауторску представу "Не ћути". Самостално су написали сценарио, поделили улоге и са пуно ентузијазма редовно учествовали у пробама. Одељењски старешина је дала идеју за представу и водила ученике кроз овај креативни процес. Идеја је била да се представи перспектива ученика на тему насиља у школи и развијање емпатије према жртвама насиља. Представи су присуствовали родитељи ученика, ученици 2/5 и других одељења и наставници.

15. децембар 2023.

У организацији Министарства унутрашњих послова, Полицијске управе у Јагодини у просторијама наше школе одржано је предавање "СЛАВИ ПАМЕТНО! КОРИСТИ СВОЈУ ГЛАВУ-САЧУВАЈ РУКУ!

15. новембар 2023.

На позив Филозофског факултета у Нишу, 15. новрмбра 2023. године, ученици 4. разреда наше школе посетили су овај факултет поводом Дана отворених врата. На факултету су имали прилике да се упознају са студијским програмима и да се, у неформалној атмосфери, информишу о свему што их интересује. Ученике су водиле наше професорке Ана Хранисављевић и Кристина Ратковић.

25. март 2023.

На републичком такмичењу из предмета Статистика, одржано 24. и 25. марта 2023. године, у Економској школи „Нада Димић“ у Земуну, ученица наше школе Анастасија Стаменковић, освојила је високо друго место у конкуренцији 15 школа. Честитамо Анастасији и њеном ментору Далибору Лазаревићу на успеху.

7. јун 2022.

Ако имаш од 14 до 17 година Заштитник грађана те позива да учествујеш у Летњој школи Заштитника грађана о правима детета "САЗНАЈ СВОЈА ПРАВА"

1. април. 2022.

Пилот полагање државне матуре. Датум и време првог испита државне матуре: 5. април 2022. у 12 сати. У пилотирању учествују ученице и ученици четвртих разреда свих средњих школа у Србији - и државних и приватних. Више информација на страници https://matura.edu.rs .

11. фебруар 2022.

Распуст за ученике је од 14 до 18 фебруара, први наставни дан после распуста је понедељак 21.02.2022. О моделу организације образовног рада од 21.02. бићете обавешетени 18.02.

© 2022. ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКА ШКОЛА "СЛАВКА ЂУРЂЕВИЋ“